Sydney vol 2

Peale suurejoonelist uue aasta tähistamist oli vaja veel nädalake tööd teha, enne kui sain suuna Sydney ja seejärel oma uue kodu- Griffithi- poole võtta. Õnneks sattusid viimasele nädalale peamiselt toredad inimesed.

Sain endale kaitseingli 🙂 kahjuks sai ta kiirelt teada, et minuga on tööd ohtralt ja pidin talle Griffithisse jõudes ühe tiiva super attackiga tagasi liimima, aga üldiselt peab vastu!

Double Chocolate Cheesecake- sest rohkem šokolaadi on alati parem valik

Pühad kihutasid uskumatu kiirusega mööda ja aeg veinitehase orjusesse asuda (või khmm..ikka eleva olekuga uutele väljakutsetele suunduda- kuidas keegi väljendada tahab) jõudis kätte kiiremalt, kui oodata oskasin. Sinna vahele jäi veel Matti sünnipäev- tore peamiselt perekondlik õhtusöök, kuhu ta endale omaselt 20 minutit hilines.. Sain oma NC sõpradega, kes justkui alles just hakkasid “omadeks” muutuma hüvasti jätta ja pakkisin kotid kokku. Enne pikka ja kurnavat sõitu põikasime Sydneysse, kus kohtusime taaskord Elina ja Kirilliga ning lisaks veel Kaisa ja Sandriga.

Mis siis Sydneys tehtud sai? Loomulikult jätkasin oma turistitamist täiel tuuridel edasi! Seekordne kava nägi ette: Sea Life Museum, Sydney Tower eye (või Centerpoint Tower, kuidas kellelegi), praam Manlysse ja Coogeest Bondisse kulgev jalutuskäik. Oleks heameelega tahtnud veel mõnda muuseumi ka põigata, aga mis seal ikka, Sydneysse jõuan vast veel. Lisaks sai muidugi head toitu tagaaetud ja džässi kuulamas käidud.

Sea Life oli täitsa tore kogemus, pai teha seal kaladele ei saanud, aga kui varem pole väga käinud haikala klaasitagant piilumas, siis tasub ära küll. Minu lemmikud olid pingviinid ja raid. Kui raid lendlesid graatsiliselt ja rahulikult, siis väiksed ja maal kohmakad pingud meenutasid vees väikseid hüperaktiivseid rakette.

Veidi juhmi olemisega suur kala

Merineitsi ? 😀

Õhtusöök Sydney Tower Eye-s. Saad kalli raha eest head sööki ja vaadet nautida keerleva põrandaga tornis 🙂 Känguruliha oskavad ka maitsvaks küpsetada 😛

Turistid Eestist jalga puhkamas

Klassikaline Elina- kaamera kogu aeg näos 😀

Esmaspäeval, enne taaskord Griffithi poole suundumist, tegin väikese visiidi Juta ja Eriku juurde. Juta oli kunagi esimese Eesti ajal minu armsa vanaema naabritüdruk, kes siis järgmise sõja algul perega Austraaliasse pages. Erik on mandrimaa mees, kes juhuse tahtel sama tegi. Nii nad siis Austraalias kohtusid ja pere lõid. Lootsin seal ilusti kiiresti tassi kohvi juua ja kiirelt teele asuda, kuid Juta oli kohusteundliku perenaisena valmis pannud nii kohvilaua kui lõuna ning küsimusi Eesti ja elu kohta tuli nii palju, et veetsin seal kokku lausa paar tundi. Selgus, et kui Juta kunagi 13-14 aastasena siia jõudis, töötas ta esialgu psühhiaatriakliinikus aknapesijana, siis juba hooldajana ning edasi algas tema õmblejanna karjäär. Erik õppis inseneriks ning lõpuks viis karjäär selleni, et pakuti tööd Hongkongis. Kuna Juta oli selleks ajaks koduperenaine kahe väikse lapsega ning palk oli Hiinas kõrgem, siirdusid nad 12 aastaks hoopis sinna elama. Juta arvates ongi tema kõige armsam koht Hongkong- just seal nautis ta elu kõige rohkem. Ka Eestist tunneb ta vahest puudust, kuid kahjuks kõrge vanuse ja kehva tervise tõttu enam nii pikk lend mõeldav ei ole, seega on hetkel kodu Sydneys, kus elavad ja töötavad nende kaks last. Erik tõi mulle enne bridžimängule suundumist hunniku kohalikke eestikeelseid ajalehti lugemiseks, et kas päriselt ka on nii nagu kirjutavad ja et võib olla on mul huvitav lugeda, mida siinsed kohalikud Eesti elust kirjutavad ja ette võtavad. Loodan, et õnnestub millalgi sellele muhedale vanapaarile veel külla minna, sest tegelikult sai meil Jutaga nalja palju ja lõuna oli ka maitsev :).

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s